Hlavní obsah

ČSSD se rozhodla sloučit s komunisty uvnitř SPOZ, glosuje Kalousek

Novinky, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska ČSSD prohrála svůj boj o moderní podobu strany a podporou vlády Jiřího Rusnoka přišla o část samostatnosti vůči prezidentu Miloši Zemanovi. Reagoval tak na rozhodnutí ČSSD podpořit ve středu vládu Jiřího Rusnoka.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„Pokud se sociální demokracie rozhodla sloučit s komunisty uvnitř SPOZ, tak tomu nemůžeme zabránit. Je to ale konec nadějím na moderní sociální demokracii,“ řekl Právu Kalousek. Podle něj je argument ČSSD, že svou podporou uspíší předčasné volby, zástupný, protože koalice ODS, TOP 09 a LIDEM disponuje většinou 101 hlasu.

Kalousek věří, že ve středu tuto většinu předvedou při hlasování, v kterém doporučí prezidentovi Miroslavu Němcovou jako kandidátku na premiérku do druhého kola.

V úterý večer o středeční strategii bývalé vládní koalice rozhodnou šéfové koaličních stran. Podle předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga na jednání navrhnou, aby koalice už zítra představila tzv. stínovou vládu. [celá zpráva]

Rusnok by tak měl mít podporu 91 poslanců. Pro důvěru vládě budou kromě ČSSD hlasovat také poslanci Věcí veřejných a komunistů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám