Hlavní obsah

Petr Nečas je rozveden

• Aktualizováno

Manželství expremiéra Petra Nečase bylo v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 4 rozvedeno. Manželé se k soudu nedostavili, zastupovali je jejich právníci, uvedl server Blesk.cz a potvrdil to i mluvčí soudu Michael Květ.

Foto: Petr Horník, Právo

Radka Nečasová s již bývalým manželem Petrem Nečasem

Článek

"Potvrzuji, že dnes bylo uvedené manželství naším soudem rozvedeno. Účastníci se i vzdali práva na odvolání, rozsudek tedy nabude právní moci dnem doručení," sdělil mluvčí soudu.

O Nečasových rodinných problémech se spekulovalo už loni, v lednu manželé oznámili, že spolu nežijí. Nečas přiznal vztah se svou bývalou spolupracovnicí Janou Nagyovou, která čelí obvinění v souvislosti s přidělováním politických trafik a zneužitím Vojenského zpravodajství.

Podle justiční webové databáze se jednání na obvodním soudu konalo od 8.45 a bylo nařízeno na 15 minut. Nečas už dříve uvedl, že se na rozdělení majetku a péči o děti s manželkou Radkou dohodli. Společně mají čtyři děti, dvě nezletilé dcery zůstanou v péči matky. Manželství trvalo více než 25 let.

Nečas původně tvrdil, že za rozpadem manželství není vztah s někým jiným. Poté, co kvůli obvinění Nagyové a dalších lidí padla Nečasova vláda, expremiér přiznal, že má s Nagyovou vztah.

Reklama

Související články

Nagyová je venku z vazby, vyzvedl ji Nečas

Blízká spolupracovnice expremiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová je na svobodě. Krajský soud v Ostravě v pátek dopoledne vyhověl její stížnosti proti vzetí do...

Výběr článků

Načítám