Hlavní obsah

Vláda odborníků? Rusnokův kabinet za ni považuje jen 15 procent lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouze 15 procent obyvatel Česka vnímá kabinet Jiřího Rusnoka jako vládu odborníků. Tak o ní při jmenování mluvil prezident Miloš Zeman. Celých 37 procent veřejnosti naopak kabinet považuje za vládu přátel Miloše Zemana. Uvádí to průzkum společnosti STEM/MARK. Jeho výsledky v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce zveřejnila Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nová vláda premiéra Jiřího Rusnoka po jmenování ministrů prezidentem Milošem Zemanem.

Článek

Podle ředitele STEM/Mark Jana Tučka považují Rusnokův kabinet za vládu odborníků převážně senioři a příznivci levicových stran.

Téměř čtvrtina Čechů, 23 procent, by vládu označilo za překlenovací. Osmnáct procent by jí přisoudilo přívlastek úřednická a sedm procent ji vnímá jako vládu Strany práv občanů Zemanovci.

Rusnokův kabinet Zeman jmenoval po pádu předchozí pravostředové vlády premiéra Petra Nečase (ODS). Kabinet se neopírá o žádnou ze stran zastoupených v Poslanecké sněmovně. O důvěru poslanců bude žádat ve středu.

Anketa

Považujete Rusnokův kabinet za odborníky?
Ano
47,5 %
Ne
52,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 28271 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám