Hlavní obsah

Noční bouřka zastavila železniční provoz mezi Prahou a Berounem

• Aktualizováno

Silná bouřka, která v noci na neděli zasáhla také Středočeský kraj, způsobila problémy na frekventované trati z Prahy do Berouna. Mezi Dobřichovicemi a Řevnicemi popadaly na trať stromy a poškodily trolej.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pro osobní vlaky byla v tomto úseku zavedena náhradní autobusová doprava, rychlíky jezdily po objízdné trase, uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Vzhledem k tomu, že byla objízdná trasa pro rychlíky delší, tak podle Pistoriusové nabíraly zpoždění 20 až 30 minut.

Železničářům se podle webu Českých drah podařio zprůjezdnit jednu kolej před 12:30. Oprava poškozeného trakčního vedení nad druhou kolejí podle Pistoriusové však potrvá zřejmě několik dní. "Na trati proto budou vznikat zpoždění," dodala Pistoriusová. Při jízdě po jedné koleji měly rychlíky podle webu zpoždění mezi pěti a deseti minutami.

Hasiči v kraji podle mluvčí Lenky Kostkové měli od sobotních 23.00 do dnešních 11.00 především kvůli bouřce 80 výjezdů. Nejčastěji zasahovali na Mladoboleslavsku, Berounsku, Praze-západ a Praze-východ.

"Hasiči odklízeli spadané stromy, větve, čerpali vodu ze zatopených sklepů," uvedla Kostková.

Bouřka podle mluvčí způsobila také čtyři požáry. Blesk zapálil podkroví chaty v Hrusicích u Prahy, kde při požáru vznikla škoda za 400 000 korun. Také v Brandýse nad Labem zapálil blesk střechu rodinného domu, což způsobilo škodu 200 000 korun. V Třebusicích na Kladensku podle mluvčí někdo úmyslně zapálil stoh slámy, v Čáslavi zase hořely železniční pražce. "Naštěstí se nikomu nic nestalo," uzavřela Kostková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám