Hlavní obsah

Hašek naznačil, že by poslanci ČSSD mohli Rusnoka podpořit

Novinky, jov

První místopředseda soc. dem. Michal Hašek v pátek ráno jednal mezi čtyřma očima se stranickým lídrem Bohuslavem Sobotkou. Po schůzce vyjádřil optimismus, že ČSSD najde společné stanovisko k vládě Jiřího Rusnoka, které bude odrážet většinový názor. Naznačil tak, že by poslanci soc. dem. mohli kabinet podpořit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Jiří Rusnok (vlevo) a první místopředseda ČSSD Michal Hašek

Článek

Hašek se Sobotkou jednal v pražském Lidovém domě v pátek brzy ráno. Schůzka podle prvního místopředsedy soc. dem. trvala zhruba hodinu. Hašek je přesvědčen, že se ČSSD podaří do úterý 6. srpna, kdy bude rozhodovat o postoji k vládě Jiřího Rusnoka, najít stanovisko, na kterém se strana shodne.

První místopředseda soc. dem. přitom naznačil, že by poslanci jeho strany mohli nakonec skutečně Rusnokův kabinet při hlasování o důvěře, které se uskuteční ve středu, podpořit. „Jsem optimista, že se podaří do úterka najít společné stanovisko, které bude odrážet většinový názor v ČSSD,“ řekl Novinkám. Právě Hašek tvrdí, že většinově v soc. dem. převládá podpora Rusnokovy vlády.

Podle informací Novinek se skutečně rýsuje varianta, že by soc. dem. Rusnokův kabinet podpořila, ovšem zároveň by vládě stanovila konkrétní podmínky. Pokud by se tak stalo, znamenalo by to, že Sobotka ustoupil ze svého striktně odmítavého stanoviska k vládě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám