Hlavní obsah

Kritikou Rusnokovy vlády se řadíme mezi ODS a TOP 09, opřel se Škromach do Sobotky

Novinky, jov

Předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka si svou kritikou vlády Jiřího Rusnoka a jejích podporovatelů ve vlastní straně vysloužil ostrou reakci místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha. Podle něj jde o odvádění špinavé práce za ODS a TOP 09.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Zdeněk Škromach (vlevo) s Michalem Haškem (oba ČSSD)

Článek

Sobotka v těchto dnech spustil palbu na Rusnokův kabinet, kritizuje personální změny nebo hovoří o důrazu na parlamentní demokracii. Neváhá se také vymezit proti příznivcům kabinetu. V rozhovoru pro týdeník Reflex řekl, že první místopředseda soc. dem. Michal Hašek vytváří bezděky druhé mocenské centrum mimo Lidový dům a stranu. Právě Hašek novou vládu podporuje.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, který se řadí mezi Haškovy spojence, nenechal Sobotkova slova, ale ani vyjádření Mladých soc. dem., kteří též Rusnoka odmítají, bez odezvy. „Mám pocit, že jsme se těmito výstupy zařadili mezi ODS a TOP 09 a že za ně odvádíme špinavou práci,“ ostře spustil Škromach.

Měli bychom útočit na Kalouska, míní Škromach

Mediální prezentaci odpůrců Rusnokovy vlády považuje za překvapivou. „Nějak jsme zapomněli, že bychom měli spíše útočit na Kalouska, Schwarzenberga a další bývalé ministry pravicové vlády,“ podotkl Škromach. Podle jeho poznatků přitom v rámci vnitrostranické debaty v ČSSD převládá názor Rusnokovu vládu podpořit.

Je pravděpodobné, že názorové tahanice budou mít dohru už tento pátek. V Lidovém domě se totiž ráno schází nejužší vedení ČSSD, politické grémium. Právě na něm by se mediální vyjádření mohla řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám