Hlavní obsah

Sobotka má nulový respekt, řekl Nejedlý ze SPOZ

Novinky, jov

Situace na politické scéně před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka se čím dál víc přiostřuje. První místopředseda Strany práv občanů - Zemanovci (SPOZ) Martin Nejedlý ve čtvrtek prohlásil, že míra respektu vůči lídrovi soc. dem. Bohuslavu Sobotkovi je nulová. A pohrozil šéfovi ČSSD žalobou. Nejedlý takto prudce reagoval na Sobotkovo tvrzení, že tahá za nitky v Rusnokově kabinetu a mohl stát za odvoláním šéfa Českých drah Petra Žaludy.

Foto: Petr Horník, Právo

První místopředseda SPOZ Martin Nejedlý

Článek

„Pan Nejedlý je statutárním místopředsedou SPOZ a není žádným tajemstvím, že to je fakticky aktivní hybatel této politické strany. V tom si musí udělat hodně jasno Jiří Rusnok, i v souvislosti s těmi změnami, ke kterým v úterý došlo v Českých drahách, jestli klíčovým hybatelem nové vlády bude premiér, nebo jestli tím hybatelem v pozadí bude místopředseda SPOZ pan Nejedlý,“ uvedl Sobotka v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Nejedlý reagoval ve čtvrtek tiskovým prohlášením. Sobotku obvinil ze lži. „Slova předsedy politické strany, který ze strachu ze svého neúspěchu již předem odmítne možnost sestavení vlády a který se schovává za důvodem, že odmítl tuto možnost, protože chce nové volby, snad nikdo nemůže brát vážně. Spíše by si nejdříve měl takový předseda udělat pořádek ve své vlastní straně, kde, dle mého názoru, je míra respektu vůči jeho osobě téměř nulová, než začne lživě napadat členy jiných politických stran,“ uvedl první místopředseda SPOZ.

Sobotkovi následně pohrozil právními kroky. „Každý slušný člověk napočítá do deseti, než něco řekne, místo toho, aby z úst vypouštěl lži, hrubé nepravdy, dokonce bláboly, za které se po deseti minutách musí stydět. Na rozdíl od jiných odmítám řešení jakýchkoliv dalších sporů prostřednictvím médií a vše předložím ke zvážení svému právnímu zástupci k případné žalobě,“ dodal Nejedlý.

Reklama

Výběr článků

Načítám