Hlavní obsah

Krajská zastupitelka byla pravomocně odsouzena za vydírání. Neodstoupím, jsem nevinná, říká

Právo, rap

Středočeská krajská zastupitelka Miloslava Vlková (za ČSSD) zůstává i po pondělním ranním jednání svého klubu zastupitelkou a usedla v dopoledne do své lavice. Vlková byla již pravomocně odsouzena za vydírání k podmíněnému trestu sedmi měsíců.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Miloslava Vlková, odsouzená za vydírání, přichází na jednání krajského zastupitelstva.

Článek

„Neodstoupím, umožňuje mi to zákon a já jsem nevinná – jsem nevinná,“ opakovala Vlková před vstupem do jednacího sálu krajského zastupitelstva.

Odstoupit by musela pouze v případě nepodmíněného trestu, podmíněné tresty zákon neřeší.

Za Vlkovou stojí i všichni kolegové z ČSSD. Ze strany sice musela odejít, protože podle stanov nesmí být její členkou, středočeská ČSSD za ní ale dále stojí.

„Zůstává dále členkou našeho klubu, abychom byli dál nejsilnějším klubem v zastupitelstvu,“ řekl předseda středočeské ČSSD Miloš Petera. Zopakoval i slova hejtmana Josefa Řiháka (ČSSD), že Vlkovou hodnotí podle její práce pro kraj bez ohledu na rozsudek za vydírání. „Ona si stále myslí, že to tak nebylo a že ještě bude pokračovat, aby očistila své jméno,“ dodal Petera.

Soud Vlkové uložil sedmiměsíční trest s podmíněným odkladem na rok. Žalobce jí dává za vinu, že v době, kdy byla starostkou Štěchovic, vydírala svoji podřízenou.

Rozsudek je pravomocný, Vlková podala k Nejvyššímu soudu dovolání, které nemá odkladný účinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám