Hlavní obsah

Řidiči vybrali nejhorší díry v silnicích, vyhrál tankodrom II/236

Právo, rap

Výmoly se to na českých silnicích jen hemží. Svědčí o tom mapa vytvářená organizátory webu vymoly.cz, kteří nedávno vyhlásili tu nejhorší cestu v republice. Všechny tři „medailové pozice“ v anketě řidičů obsadily výtluky ze silnice II/236 ve Smečně na Kladensku.

Foto: Petr Horník, Právo

Výmoly „zdobí“ silnice i v Praze, na okreskách je však situace ještě horší. Ilustrační foto

Článek

„Trošku to vypadá, jako kdyby to tam nějaký zemědělec nedopatřením zoral,“ okomentoval před opravami stav dopravní tepny protínající Smečno jeden ze čtenářů portálu.

Řidiči mohli nafotit a poslat do ankety ty nejhorší díry, na které při svých cestách natrefí. „Do letošního ročníku jich řidiči naposílali přes dva tisíce,“ uvedl jeden z organizátorů Petr Čaník. Celkem přitom motoristé zaznamenali více než tři tisíce děr a nástrah na řidiče, takže mapa, která je zobrazuje, je pořádně zaplněná. Snad nejhustější záznamy jsou ve středních Čechách a v Praze.

Foto: Mapy.cz

Řidiči vybrané nejhroší díry v silnicích

Projekt výmoly.cz vznikl počátkem roku 2011. „Snažíme se přispět zveřejněním k tomu, aby šoféři aktivně přispěli ke zlepšení poměrů na silnicích a aby se navázala komunikace mezi silničáři a řidiči,“ dodal Čaník.

Silničáři reagují

V některých regionech se to podle něj daří a silničáři na anketu reagují opravami zveřejněných úseků. Nejlepší odezva je v Moravskoslezském kraji, kde silničáři během letošního roku opravili téměř polovinu zaregistrovaných děr.

Na druhém místě se podle organizátorů webu drží Zlínsko a třetí je Královéhradecký kraj. Naopak na chvostu jsou zatím správci silnic ve Středočeském kraji, na Vysočině a na Ústecku. Zmíněné krátery na silnici ve Smečně nedaleko Kladna však už byly opraveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám