Hlavní obsah

Bývalý žalobce Grygárek nevysvětlil, jak přišel k bytu za 13,5 miliónu

– Praha

Bývalý náměstek Vrchního státního zastupitelství Libor Grygárek nedokázal vysvětlit původ peněz, za které si jeho rodina pořídila luxusní byt v Galerii u Myšáka v centru Prahy. Uvedla to v pondělí Česká televize (ČT). Grygárek řekl, že peníze patřily tchýni, která je získala z prodeje pozemků nabytých v restituci. Tolik peněz prý ale žena za pozemky nedostala.

Foto: Petr Horník, Právo

Libor Grygárek

Článek

Luxusní byt v Galerii Myšák koupila v roce 2008 Grygárkova tchyně za 13,5 miliónu korun. Podle Gygárka měla 10 miliónů z prodeje pozemků. Za ně ale podle smluv na katastru nemovitostí získala 2,6 miliónu a také znalec pro ČT pozemky odhadem ocenil na 1,5 až tři milióny korun. Žena je prodávala v 90. letech.

Byt si nyní pronajímá bývalý vlivný úředník pražského magistrátu Jiří Toman. Ten vlastní také nemovitost v Moravských Budějovicích. U domu jsou pozemky a tenisové kurty, nemovitost je v ceně zhruba osm miliónů korun. Jak na ni našetřil z úřednického platu, Toman odmítá vysvětlit.

Bývalý magistrátní úředník je spojen se spornými projekty Prahy, které údajně ovlivňoval lobbista Roman Janoušek. Janoušek rovněž sídlí v Galerii Myšák a Grygárek uvedl, že právě lobbista ho požádal, zda by byt Tomanovi nepronajal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám