Hlavní obsah

Žádné tropy nás nečekají, s přicházejícím víkendem se v noci ochladí

Novinky, val
Praha

Závěr týdne přinese ve srovnání s jeho začátkem mírné ochlazení. Obloha bude nejčastěji polojasná, teploty se ale budou stále pohybovat kolem letní hranice 25 stupňů Celsia. Obdobně tomu bude minimálně i v první polovině následujícího týdne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek a v pátek se v České republice přechodně vyskytne studená fronta, která způsobí místy chladnější vzduch. Odpolední maxima se tak budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni Celsia.

Výrazně poklesnou také noční minima, která se v noci ze čtvrtka na pátek budou pohybovat mezi 14 až 10 stupni, v noci na sobotu a na neděli dokonce mezi 12 až 8 stupni.

Čtvrtek bude zpočátku zatažený, odpoledne oblačnost ustoupí a večer může být až skoro jasno. Podobné to bude s počasím v pátek, kdy má převládat oblačno až polojasno s ojedinělým deštěm.

Na víkend už přechodná studená fronta zmizí a teploty mírně stoupnou. V sobotu naměříme 21 až 25 stupňů, v neděli 22 až 26.

„Zatím to vypadá, že převážně polojasno s teplotami do 28 stupňů Celsia vydrží i v první polovině příštího týdne,“ uvedla meteoroložka. Meteorologické modely podle ní naznačují, že se i příštích 14 dní bude pohybovat v letních hodnotách s polojasnou oblohou a deštěm pouze při přechodně zvětšené oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám