Hlavní obsah

Lukl kývl na nabídku vést ministerstvo pro místní rozvoj

Právo, Novinky, miv, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

František Lukl oznámil, že přijal nabídku premiéra Jiřího Rusnoka vést resort místního rozvoje (MMR). Lukl to ve středu oznámil na tiskové konferenci. Nyní působí jako starosta Kyjova.

Foto: Milan Vojtek, Právo

František Lukl

Článek

Pětatřicetiletý Lukl po několika dnech na rozmyšlenou ve středu oznámil, že nabídku přijal. „Před několika minutami jsem panu premiérovi oznámil, že nabídku přijímám,“ oznámil krátce po patnácté hodině Lukl. Pro přijetí našel důvody osobní, i profesní.

„Byla to podpora nejbližších i starostů, kteří vnímají, že jejich názory nejsou vyslyšeny, nejsem idealista, ne vše se podaří, ale snad se může podařit posun,“ komentoval rozhodnutí starosta. „Byly i kritické hlasy, jestli mi takové krátké angažmá stojí za to,“ přiznal starosta. „Domnívám se, že vláda získá důvěru a legitimitu. Domnívám se, že pan prezident využil možnosti dané ústavou,“ řekl Lukl.

Na důvod nominace se Rusnoka zapomněl zeptat, ale předpokládá, že důvodem je právě jeho dosavadní práce. Je totiž místopředsedou Svazu měst a obcí.

Lukl naznačil, že v rámci agendy ministerstva se chce zaměřit na přípravu programového období evropských dotací v letech 2014 až 2020. Právě příprava čerpání evropských fondů patří do kompetencí MMR.

Zmínil i to, že není zastáncem rušení stavebních úřadů v menších městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám