Hlavní obsah

Čechy a západ Moravy spláchnou silné deště s kroupami, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silné bouřky s přívalovými dešti, větrem a kroupami hrozí od středečního odpoledne v Čechách i v západní části Moravy. Varování meteorologů platí až do středeční půlnoci, na Moravě a ve východních Čechách mají lidé s bouřkami počítat až do čtvrteční noci.

Foto: Martin Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle aktuálního upozornění silné bouřky hrozí v Praze a v krajích Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Libereckém a Ústeckém ve středu od 15:00 do 23:00. V Pardubickém, Královéhradeckém kraji a na Vysočině bude podle meteorologů bouřit od středečních 15:00 do čtvrtečních 22:00, obyvatelé Jihomoravského a Olomouckého kraje by s tím měli počítat ve čtvrtek od 14:00 do 22:00.

Při bouřkách může v přívalových srážkách za hodinu napršet až kolem 30 milimetrů, mohou padat i kroupy a silný nárazový vítr může dosáhnout rychlosti až 72 kilometrů za hodinu. Ojediněle mohou být zatopena níže položená místa a sklepy, hrozí i zranění předměty uvolněnými větrem nebo ulomenými větvemi a zásah bleskem, varovali meteorologové.

Doporučují, aby lidé zajistili před větrem okna i dveře a odstranili nebo upevnili volně položené předměty, například zahradní nábytek.

Reklama

Výběr článků

Načítám