Hlavní obsah

Sobotka je slabý jako stisk jeho ruky, nebral si servítky kancléř Mynář

Novinky, val

Prezidentský kancléř a bývalý předseda zemanovců Vratislav Mynář zkritizoval předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Vadí mu, že napřed trval na předčasných volbách jako jediném možném řešení vládní krize, přičemž v pátek otočil. Závěrem uvedl, že ČSSD schází osobnost v čele. Kritický text uveřejnil Mynář, který je zároveň předsedou krajského výboru SPOZ ve Zlíně, na webu zemanovců.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Článek

Mynář se na webu SPOZ pozastavil nad rychlou změnou Sobotkových postojů. Ten totiž napřed trval na tom, aby byla rozpuštěna Sněmovna a konaly se předčasné volby, v pátek se ale nechal slyšet, že by se případně pokusil sestavit vládu sám, pokud se to nepodaří Jiřímu Rusnokovi. [celá zpráva]

„Nejdříve nemáte osobní statečnost postavit se jako předseda vítězné strany do čela vlády, a místo toho stavíte vaše zájmy a zájmy sociální demokracie sobecky před zájmy občanů této země. Když to udělá Marie Benešová, která je připravena převzít tento úkol, tak Vaše reakce je hodna malého dítěte, kterému na pískovišti berou bábovičky, a jediné, co Vás napadne, je pokus o její vyloučení z ČSSD,“ obul se Mynář do Sobotky.

„A aby toho nebylo málo, tak v momentě, kdy procitnete a zjistíte, že Vám ujíždí vlak, tak náhle berete zpátečku a jste připraven si říct o sestavení vlády. Tento pokus samozřejmě nemá šanci na úspěch,“ dodal.

Zároveň Mynář uvedl, že kdyby v čele ČSSD byla skutečná osobnost, hledala by shodu s levicovým prezidentem. „Kdyby česká levice měla vůdce typu Roberta Fica, bylo by lidem o hodně lépe. Bohužel, místo něj je tu pan Sobotka, který je tak slabý, jako je stisk jeho ruky, kterou vám podává,“ řekl Mynář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám