Hlavní obsah

Rusnok ukončil páteční jednání, vládu chce sestavit příští týden

Praha

Designovaný premiér Jiří Rusnok ukončil páteční sérii jednání o obsazení vlády, ve schůzkách bude pokračovat po víkendu. Novinářům řekl, že se sestavováním svého úřednického kabinetu je zhruba v polovině, vládní sestavu chce mít hotovou do konce příštího týdne.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nově jmenovaný premiér úřednické vlády Jiří Rusnok.

Článek

Prezidentem Milošem Zemanem jmenovaný předseda nové vlády jednal o obsazení úřednického kabinetu třetí den. "Jsem s tím vesměs velice spokojen," řekl Rusnok novinářům. Už má domluveny schůzky na příští týden, kdy by měl formování nové vlády. "Podaří se mi termín dodržet. Tento týden jsem na to měl de facto tři dny a jsem skoro v polovině. Takže za těch pět dnů to určitě zvládnu," řekl.

Skupinu již jistých ministrů Rusnokovy vlády v pátek doplnil Balvín, který v minulosti řídil Českou televizi či hudební televizní stanici Óčko. [celá zpráva]

Už dříve na Rusnokovu nabídku kývl Martin Pecina, který bude stát v čela vnitra. Resort již vedl ve vládě Jana Fischera. Někdejší nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová (ČSSD) bude ministryní spravedlnosti a zemědělství má vést šéf Potravinářské komory Miroslav Toman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám