Hlavní obsah

ODS trvá na svém, Rusnok má co nejdřív požádat o důvěru

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Výkonná rada ODS přijala na svém čtvrtečním jednání stanovisko, v němž požádala designovaného premiéra Jiřího Rusnoka, aby v případě, že jmenuje vládu, přišel co nejdříve do Poslanecké sněmovny a požádal o důvěru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová, senátor Jaroslav Kubera a předseda ODS Martin Kuba před zasedáním výkonné rady strany ODS.

Článek

Novinářům to řekl senátor Jaroslav Kubera. Brzkým hlasováním o důvěře vládě, kterou podle ODS nemá Rusnok šanci získat, chce prý strana předejít ohrožení ekonomiky země.

Kubera zároveň jménem ODS vyzval prezidenta Miloše Zemana, aby se vrátil ke standardním krokům v politických otázkách. Měl by respektovat deklarovanou většinu, kterou garantovala stávající koalice.

Úřadující předseda ODS Martin Kuba dodal, že výkonná rada především analyzovala nastalou situaci. „Výkonná rada se zabývala současnou situací, současným stavem a současnými postoji. Ty se nemění,“ řekl.

ODS od začátku prosazuje jmenování vlády na půdorysu současné koalice ODS, TOP 09 a LIDEM s Miroslavou Němcovou v čele.

Reklama

Výběr článků

Načítám