Hlavní obsah

Zeman si jen dělá reklamu, odmítl Babiš novou vládu

Právo, Jan Martinek

Miliardář a předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš ve čtvrtek zkritizoval novou vládu Jiřího Rusnoka. Zároveň potvrdil informaci, že se do svého hnutí snaží zlákat bývalého eurokomisaře Pavla Teličku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda hnutí ANO a nový vlastník společnosti Mafra miliardář Andrej Babiš

Článek

"S panem Teličkou jednáme, ještě nejsme domluveni. Nabízíme mu post lídra na kandidátce do eurovoleb, i když by pro nás byl důležitější v parlamentu," odpověděl Babiš na dotaz Práva.

Rusnokova vláda se mu zdá nedůvěryhodná. "Celé je to podivné. Pan Rusnok je renomovaný ekonom, ale toto není dobré řešení pro tuto zemi. Pan prezident Zeman si dělá hezkou reklamu pro svou politickou stranu SPOZ," řekl Babiš, podle kterého Rusnokova vláda nemá důvěru voličů.

Babiš: Do politiky jdu ze zoufalství

Sám Babiš politické ambice neskrývá. "Do parlamentu budu kandidovat, ale hnutí se vyvíjí, situace se také vyvíjí. Kdyby se objevil lídr, který bude prospěšnější, tak já to být nemusím. Nevstoupil jsem do politiky kvůli prospěchu, ale spíš ze zoufalství," uvedl Babiš.

Nové lídry má strana představit v září. "Budou to velké osobnosti", slibuje Babiš, který v těchto dnech skoupil mediální dům Mafra. Stane se tak vydavatelem například dvou tištěných deníků.

Vyloučil však, že by v tom hrály roli politické ambice. Novináře, kteří pro něj budou pracovat, nehodlá podle svých slov nijak ovlivňovat. "Ať si každý píše, co chce. Byl bych blázen, kdybych někomu zavolal a řekl, takhle to napište. To bych byl mrtvý. Mám čistý stůl, a budu investovat do médií," řekl magnát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám