Hlavní obsah

Rusnok dál hledá ministry, přišel spisovatel Kohout a znovu Zavadil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jmenovaný premiér Jiří Rusnok ve čtvrtek pokračuje v sérii rozhovorů o sestavení svého kabinetu. Dopoledne do Kramářovy vily zavítal spisovatel Pavel Kohout, který však nechtěl jednání komentovat. Za Rusnokem znovu zamířil i předák českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil po jednání s premiérem Jiřím Rusnokem

Článek

Spisovatel Kohout z Kramářovy vily odešel po 9. hodině. Novinářům řekl, že od Rusnoka dostal dárek k narozeninám. K možnému působení v úřednickém kabinetu se nevyjádřil. Spekuluje se o tom, že mohl dostat nabídku na post ministra kultury. Více se hodlá k tématu vyjádřit v pravidelném sobotním fejetonu.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Spisovatel Pavel Kohout odchází z Kramářovy vily.

Dopoledne znovu přijel za designovaným premiérem Zavadil. S ním Rusnok jednal i ve středu. Zavadil již při prvním setkání odmítl, že by se mohl objevit mezi ministry. [celá zpráva]

Potvrzenými ministry zatím zůstávají Martin Pecina, který převezme resort vnitra, a Marie Benešová, jež se má stát ministryní spravedlnosti.

Ministrem zemědělství by se měl stát současný šéf Potravinářské komory Miroslav Toman. Nabídku na ministerský post dostal i někdejší diplomat Jan Kohout, v několika dnech se rozmyslí. [celá zpráva]

Možnost pokračovat na postu ministra školství naopak odmítl ministr končící vlády Petr Fiala. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám