Hlavní obsah

Peake nevyloučila podporu Rusnokově vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsedkyně LIDEM Karolína Peake nevyloučila, že by její strana mohla hlasovat pro vyslovení důvěry vládě Jiřího Rusnoka. Strana však podle ní jasně deklarovala, že preferuje politické řešení a složení vlády z politických stran současné vládní koalice, tedy ODS, TOP 09 a LIDEM.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně LIDEM Karolína Peake

Článek

"My jsme dnes jasně deklarovali, že preferujeme politické řešení, to znamená řešení složení z politických stran ODS, TOP 09 a LIDEM. Nemohu vyloučit v tuto chvíli za náš poslanecký klub podporu odbornické vládě Jiřího Rusnoka vzhledem k tomu, že jsme o tom zatím na poslaneckém klubu nejednali," řekla novinářům v reakci na jmenování Rusnoka premiérem.

Poslanci za LIDEM v úterý podepsali podporu Miroslavě Němcové. "Nicméně jsme nebyli ochotni podepsat, že podporujeme vládu TOP 09, ODS a LIDEM bez jakýchkoli dalších podmínek," uvedla.

Podpisem pod listinu se 101 podpisy na podporu koaliční vlády strana podle ní jen stvrdila, že je připravena sednout k jednacímu stolu a jednat o vzniku takové vlády i o podmínkách jejího fungování.

Reklama

Související články

Zeman jmenoval premiérem Jiřího Rusnoka

Prezident Miloš Zeman jmenoval premiérem Jiřího Rusnoka. Oznámil to v úterý odpoledne na Pražském hradě. Jen nedlouho před tím zástupci vládní koalice uvedli,...

Výběr článků

Načítám