Hlavní obsah

Vím, že není Zemanovou favoritkou, ale věřím, že ji jmenuje, řekl Kuba

Právo, Vladimír Vácha

Zastupující předseda ODS Martin Kuba je stále přesvědčen, že Miroslava Němcová má šanci, aby ji prezident Miloš Zeman pověřil sestavením vlády.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslava Němcová a Martin Kuba (oba ODS) hovoří s novináři po schůzce s prezidentem na zámku v Lánech.

Článek

„Na základě informací, které mám z jednání pana prezidenta se zástupci stran, jsem nezaznamenal, že by některá z nich vyjádřila podporu úřednické vládě. Naopak na základě včerejšího jednání koalice jsme opět potvrdili, že koaliční strany jsou jednotné v podpoře nominace Miroslavy Němcové na post premiérky,“ řekl Právu Kuba.

Dodal, že jsou schopni vyřešit i pozici předsedy Sněmovny po případné nominaci Němcové. Podporu rovněž čeká s nadpoloviční většinou 100 poslanců nezbytných pro vyslovení důvěry nové vládě.

Miloš Zeman v nedělním pořadu Radiožurnálu Hovory z Lán dal najevo, že předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou nehodlá jmenovat premiérkou. Zeman se vyslovil pro vládu úředníků, která by vládla do řádných voleb v roce 2014. Údajně také vybírá, že čtyř možných kandidátů na post premiéra.

V Lánech se v průběhu několika posledních dní prezident setkal se zástupci všech parlamentních stran. Své oficiální rozhodnutí, jak bude postupovat, oznámí v úterý odpoledne na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám