Hlavní obsah

Němcová s Kubou představili Zemanovi vizi pokračování vlády

Novinky, jas
Aktualizováno

Pověřený šéf ODS Martin Kuba po jednání s prezidentem Milošem Zemanem uvedl, že se vzájemně informovali o možných scénářích. Zeman se rozhodne až po rozhovorech se zástupci dalších stran. Úřadující předseda ODS prezidentovi nastínil svou vizi pokračování koalice v čele s premiérkou Miroslavou Němcovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslava Němcová a Martin Kuba (oba ODS) po schůzce s prezidentem na zámku v Lánech

Článek

Zeman chce podle ODS získat názory všech politických stran, konkrétní řešení zatím nepadlo. Němcová ocenila, že se jednalo o konstruktivní a věcné jednání.

ODS je připravena vyhovět TOP 09 a svolat do neděle koaliční jednání. Na to, zda ODS do té doby nabídne jména na uprázdněný post šéfa Sněmovny, Kuba opáčil, že má-li TOP 09 zájem o toto křeslo, má si o něj říci přímo. [celá zpráva]

„Jsme připraveni se setkat a jednat o čemkoliv,” dodal Kuba. „Chceme, aby tento problém byl vyřešen co nejdříve,” uvedla Němcová s tím, že jednání koalice již beztak byla domluvena.

TOP 09 vadí, že občanští demokraté nominací Němcové uvolnili post předsedy Sněmovny, což je jedna z klíčových institucí státu. Strana proto mluví o tom, že nejprve by měl být zvolen šéf komory a až poté by mohla případná vláda požádat o důvěru. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám