Hlavní obsah

Nagyová zůstává na úřadu vlády, má neplacené volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obviněná Jana Nagyová, kterou policie viní z uplácení a z dalších trestných činů, byla den po svém zadržení odvolána z funkce šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase. Nadále však zůstává zaměstnankyní úřadu vlády, nepobírá však žádný plat.

Foto: Reuters

Jana Nagyová na kongresu ODS v Brně v listopadu 2012.

Článek

Nagyová zastávala funkci vrchní ředitelky sekce kabinetu premiéra, přičemž pravomoc ji odvolat má šéf úřadu. Podle tiskového oddělení úřadu vlády má nyní Nagyová neplacené volno až do doby, než bude možné pracovněprávně vyřešit její pracovní poměr.

Policie před týdnem zadržela i vedoucího úřadu vlády Lubomíra Poula, který byl následně bez obvinění propuštěn. Podle tiskového oddělení je nyní v dočasné pracovní neschopnosti. Protože nebyl z ničeho obviněn, přístup na úřad mu nebyl odejmut. „Rozhodnutí o dalším působení pana Lubomíra Poula na úřadu vlády bude záležet na dalším vývoji šetření orgánů činných v trestním řízení,“ sdělilo tiskové oddělení úřadu vlády. O odvolání Poula by musela rozhodnout vláda.

Nagyová je obviněna z organizátorství trestného činu, ze zneužití pravomoci úřední osoby a z podplácení, hrozí jí až pět let vězení. Je v ostravské vazební věznici. Ve vazbě jsou v tomto případu i tři exposlanci ODS, bývalý ředitel Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník a bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečas: Nebojím se, že si pro mě přijdou

Premiér v demisi Petr Nečas (ODS) se odmítá vyjadřovat k tomu, jak se zachová, pokud policie požádá Sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání. S úsměvem...

Výběr článků

Načítám