Hlavní obsah

Dělala jsem jen logistiku, kde se sejdou, co budou pít, vypověděla Nagyová

Právo, Josef Koukal

Podle jednoho z účastníků středečního výslechu premiérovy spolupracovnice Jany Nagyové Nečasova pravá ruka popřela, že by se sama pokoušela korumpovat poslance ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksu a cokoli jim nabízela.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté přivádějí 14. června zadrženou Janu Nagyovou na policejní služebnu v ostravské Masné ulici.

Článek

„Ona řekla, že měla jedinou funkci, a to že z kamarádství dávala dohromady logistiku. Kde se kdo a kdy sejde, co budou pít,“ uvedl zdroj Práva, který si nepřál být jmenován. „Že by nějaká jednání sama vedla, to odmítla,“ dodal zdroj.

Policejní odposlechy, s nimiž dnes policie Nagyovou při výslechu konfrontovala, se prý z velké části týkají loňského kongresu ODS, nikoli hlasování o balíčku v Poslanecké sněmovně.

Obhájce exposlance Petra Tluchoře Marek Nespala, který se středečního výslechu též účastnil, Právu řekl, že se v odposlechnutých telefonátech vyjednává především o postupu na loňském podzimním kongresu v Brně, kde si strana volila nové vedení a kde takzvaní rebelové neuspěli.

„Psali si, esemeskovali si. Většina jednání, alespoň jak jsem to pochopil, se ale vztahovala ke kongresu, ne k hlasování o balíku,“ řekl Právu Nespala. Podle něj je tak těžké rozplést, co z obsahu tvořily dohody ohledně kongresu a co dohody týkající se hlasování ve Sněmovně, za něž měli být poslanci upláceni.

Nespala: Každý vysloužilý politik jde do státní služby

Zatímco vyjednávání o postupu je na stranickém sjezdu vnitrostranickou záležitostí, v případě výměny funkcí za složení mandátů před hlasováním o vládním balíčku naráží na obecný zájem.

„Já od začátku tvrdím, že problém byl kongres. Jestli pak probíhala jednání v době, kdy oni už dávno nebyli poslanci, jestli někdo někomu vyjednával nějakou protekci nebo sháněl nějaké místo, to je možné. Každý vysloužilý politik jde do nějaké státní organizace nebo zahraniční služby,“ dodal advokát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám