Hlavní obsah

TOP 09 se sešla s ČSSD

Právo, dan
Aktualizováno

Sociální demokraté nelení a zkouší se vklínit mezi koaliční strany. Ve středu se ve Sněmovně setkali se zástupci TOP 09, aby je přesvědčili, že je správné podpořit jejich návrh na rozpuštění Sněmovny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Článek

Podle šéfa poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petra Gazdíka šlo čistě o technickou schůzku, na které si se soc. demokraty ujasnili, co by nastalo, kdyby došlo k rozpuštění Sněmovny a k předčasným volbám.

„Naší snahou je, abychom předešli agónii, kdyby nedošlo k vzniku nové vlády, aby došlo co nejrychleji k předčasným volbám,“ uvedl Gazdík.

Kalousek: Věříme v dohodu s ODS

Rovněž podle prvního místopředsedy TOP 09 a ministra financí Miroslava Kalouska šlo pouze o zdvořilostní schůzku, protože stále věří, že se do konce týdne domluví s ODS na pokračování současné vládní koalice.

„Sociální demokracie si dala za úkol sejít se se všemi stranami a přesvědčovat je, což je legitimní. Není důvod je nevyslechnout,“ řekl Právu před jednáním Kalousek.

Podle něj to není tlak na ODS, aby si pospíšili s výběrem nového premiéra. „Určitě tím na ODS nechceme tlačit, myslím, že jsme schopní s ODS najít řešení do pondělka,“ dodal Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám