Hlavní obsah

Na D 1 se zvedla vozovka, mohou za to extrémní vedra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémně vysoké teploty v úterý zkomplikovaly dopravu na dálnici D 1. Ve směru na Brno se na 50. kilometru zvedla betonová deska vozovky. Uvedla to mluvčí ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová. Silničáři na místě omezili rychlost a svedli provoz do jednoho jízdního pruhu. Na opravách pracují.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Opravy na dálnici D 1. Ilustrační foto.

Článek

"Zvednutí betonové desky a s tím související posun navazujících desek si vyžádá přibližně týdenní omezení dopravy. Rychlost je v úseku snížena na 80 kilometrů v hodině a v provozu je jen pravý jízdní pruh," uvedla Ledvinová.

Práce byly zahájeny dnes ve 13.00 a pracovat se bude do pozdních večerních hodin. Silničáři budou každé dvě hodiny kontrolovat stav dálnice.

ŘSD vyzývá řidiče, aby na dálnici D 1 v úsecích s původními betonovými deskami věnovali zvýšenou pozornost řízení i s ohledem na extrémně vysoké teploty, které mění vlastnosti vozovky při brzdění.

Podle generálního ředitele ŘSD Davida Čermáka je tato událost dalším důkazem, že byl nejvyšší čas zahájit modernizaci dálnice D 1. „Závady tohoto typu totiž může natrvalo vyřešit jen zásadní rekonstrukce podloží i povrchu dálnice,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám