Hlavní obsah

Rakouští policisté zasahovali v Praze se psy cvičenými na hledání peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České policii při čtvrteční razii pomáhali také rakouští policisté, a sice se speciálně vycvičenými služebními psy, kteří dokážou odhalit peníze. Agentuře APA to bez dalších podrobností potvrdil mluvčí rakouského ministerstva vnitra Karl-Heinz Grundböck s tím, že tato podpora má ryze technickou povahu a nemá žádnou vazbu na Rakousko. Policisté zasahovali ve vršovické vile podnikatele Ivo Rittiga.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dům Iva Rittiga na pražských Vinohradech

Článek

Podle informací redakce Práva ve čtvrtek dopoledne přišli policisté v doprovodu nejméně dvou mužů v neprůstřelných vestách s nápisem Polizei a v uniformách, které nepatří české policii. Z místa odjeli v automobilu s rakouskou registrační značkou. [celá zpráva]

K zásahům na území České republiky, kromě případů přeshraničního pronásledování, je oprávněna jen česká policie. Policisté z jiných států ale můžou v některých případech u akcí asistovat. To se stalo i v tomto případě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám