Hlavní obsah

Neodstoupím, ničeho nepoctivého jsem se nedopustil, prohlásil Nečas

Aktualizováno

Premiér Petr Nečas (ODS) ve čtvrtek vyzval orgány v trestním řízení, aby sdělily důvody své akce, o rezignaci předseda vlády neuvažuje. Zásah Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podle něj souvisí s kontakty s Vojenským zpravodajstvím a odstoupením bývalých poslanců ze Sněmovny.

Vyjádření premiéra Petra NečaseVideo: Novinky

 
Článek

Šéfka premiérova kabinetu Jana Nagyová má i nadále Nečasovu důvěru. "Má důvěra v ní nepoklesla," dodal Nečas, který se podivil i nad tím, že věc dozoruje vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Podobné přesuny se prý děly v kauze Jiřího Čunka.

"V tuto chvíli nemám informace, které by prokazovaly trestnou činnost mých spolupracovníků," dodal.

Premiér dodal, že kvůli kauze se sejde vedení ODS a informovat hodlá rovněž koaliční partnery. Rovněž očekává, že "policie sdělí důvody k takto rozsáhlé akci".

Grémium ODS i koaliční partneři následně Nečase podpořili. Vysvětlili to tím, že policie neuvolnila dostatečné informace. "Jsme přesvědčeni, že situace je skutečně velmi vážná a jsme připraveni přijmout zodpovědnost, ale v tuto chvíli nemáme relevantní informace," uvedl první místopředseda ODS Martin Kuba.

Podle Nečasových informací nesouvisí zásah na Úřadu vlády s akcemi na pražském magistrátu a v dalších institucích. "Mám jen ty informace, které se ke mně dostaly," dodal.

Premiér rovněž odmítl spekulace o svém zdravotním stavu. Podle svých slov po celý den pracoval.

Celé prohlášení Petra Nečase čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám