Hlavní obsah

Sněmovna přerušila schůzi, poslanci si vyžádali přítomnost premiéra

Právo, Novinky, ada, nig

Zásah policie na Úřadu vlády, zatčení několika bývalých poslanců i šéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové ve čtvrtek ochromilo i práci Sněmovny. Poslanci si odhlasovali, že jednání nebude pokračovat do doby, než se premiér dostaví, aby Sněmovnu informoval o postupu policie.

Foto: Jan Švábek, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Předsedkyně komory Miroslava Němcová (ODS) na dotaz Práva, zda nebyla do dolní komory doručena žádost policie na zbavení imunity některého poslance, odpověděla, že nikoli.

Šéf KSČM Vojtěch Filip požádal o informaci k zásahu ministra vnitra Jana Kubiceho. Ten pouze potvrdil návštěvu státních zástupců a šéfa ÚOOZ na Úřadu vlády. [celá zpráva]

Předseda VV Vít Bárta na to reagoval, že se ukazuje, že tato vláda nemůže již vést zemi a domáhal se více informací od premiéra.

Požádal proto o přerušení schůze, což poslanci  poměrem hlasů 68 ku 37 odhlasovali. Němcová oznámila, že se pokusí s premiérem spojit a zjistit, kdy se může před poslance dostavit.

Na jednání grémia Sněmovny se zástupci klubů dohodli, že jednání komory bude zrušeno. Němcová potvrdila, že hovořila s premiérem. Sněmovna by měla pokračovat zítra v devět hodin za jeho účasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám