Hlavní obsah

Postižení povodněmi nebudou dočasně platit vodné a stočné

Lidem postiženým povodněmi odpustí provozovatelé vodovodů a kanalizací vodné a stočné ve výši dvou měsíčních plateb. Ve čtvrtek to na brífinku ministerstva životního prostředí oznámil zástupce Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR.

Foto: , Novinky

Článek

Navrhované zohlednění bude činit maximálně 15 metrů krychlových, což odpovídá průměrné spotřebě, řekl předseda sdružení František Barák, podle něhož se opatření projeví při fakturaci v řádném fakturačním termínu.

"Snížení bude poskytnuto občanům, kteří měli zatopenou domácnost v objektu trvalého bydlení, bytovým družstvům, společenstvím vlastníků bytových jednotek a vybraným subjektům typu mateřské školy," uvedl Barák. Spadají sem i domovy pro seniory, kulturní i sportovní organizace a ty, které poskytují sociální služby.

Žádosti o zohlednění se budou přijímat do 31. července letošního roku. O bližších podmínkách solidárního vodného a stočného budou informovat příslušné vodárenské společnosti.

S úlevami mohou počítat rovněž zákazníci společnosti ČEZ. Firma odpustí tři zálohové platby těm zákazníkům, kteří byli povodní zatopeni více než půl metru. Zatopení do půl metru budou mít elektřinu zdarma měsíc. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám