Hlavní obsah

Hitler byl abstinent a prohrál válku, Churchill pil a vyhrál, hájil Zeman alkohol

Novinky, jov

Prezident Miloš Zeman se v úterý u příležitosti sta dnů ve funkci znovu vyjádřil ke svému nejistému kroku při odemykání korunovačních klenotů. Uvedl, že šlo o důsledek chřipky, kdy trpěl vysokou horečkou. Zeman také hájil pití alkoholu. Vypomohl si přitom bonmotem o Adolfu Hitlerovi a Winstonu Churchillovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman v pořadu Hyde Park České televize prohlásil, že při odemykání korunovačních klenotů ho potrápila nejen chřipka, ale také devadesát točitých schodů bez zábradlí. Zdůraznil přitom, že nepoužívá už zlidovělý výraz viróza. Minulý týden v pátek při návštěvě vytopených pražských Lahoviček prohlásil, že měl 39,2 stupně horečky.

Prezident se vyjádřil i k pití alkoholu. Je to podle něj normální, stejně jako se neopít. Toto téma doplnil i bonmotem, když uvedl, že Adolf Hitler byl abstinent, nekuřák a vegetarián, a prohrál válku, zatímco britský premiér Winston Churchill vypil denně láhev whisky, tři láhve šampaňského a vykouřil osm doutníků - a válku vyhrál. Zeman poukázal i na to, že na státních recepcích se podle diplomatického protokolu podává aperitiv a digestiv.

Prezidentský fond až do konce mandátu

Prezident v Hyde Parku hodnotil též plnění slibů, které dal voličům. Informoval, že příští týden představí prezidentský fond určený na splácení státního dluhu, do kterého bude přispívat třetinou platu. Zeman v úterý podepsal první složenku na 60 tisíc korun, stejnou sumu bude poskytovat na konto fondu každý měsíc až do března 2018.

Zeman také prozradil, že se za sto dnů ve funkci dostal na pouhé tři dny na chalupu na Vysočině. Avizoval návštěvy jednotlivých krajů, na které klade velký důraz. Jako přímo zvolený prezident se chce podle svých slov především scházet s občany, úspěšnými starosty a podnikateli.

Anketa

Věříte prezidentu Zemanovi, že při vystavování korunovačních klenotů byl nemocný, ale ne opilý?
Ano
20,9 %
Ne
79,1 %
Celkem hlasovalo 52020 čtenářů.

Reklama

Související články

Zemanovi věří polovina lidí

Prezident Miloš Zeman se těší důvěře 51 procent lidí. S jeho prací v úřadu je spokojeno 55 procent občanů, zjistil průzkum agentury STEM. Důvěra v hlavu státu...

Výběr článků

Načítám