Hlavní obsah

Rozvodněný potok v noci vyplavil vesnice na Kladensku

• Aktualizováno

Část obyvatel několika vesnic na Kladensku musela v noci na neděli opustit své domovy. Kvůli přívalovému dešti se rozvodnil místní potok a vtrhl do několika domů. Oproti normálnímu stavu vystoupala voda zhruba o půl metru výše.

Povodně v DolanechVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Opustit domovy museli lidé, kteří bydlí u Zákolanského potoka ve vesnicích Malé a Velké Číčovice, Okoř a Běloky a Dolany.

"Byla to velká bouřka, i když krátká, asi půlhodinová, ale velice intenzivní. Rozvodnil se Zákolanský potok a pak běžela zátopová vlna. Všechny síly byly směřovány k potoku, varovali jsme lidi v domech i kolem chat, hlídali mosty, stěhovali auta," popsala ČTK noční zásah mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Voda v Bělokách se valila po silnici.

V Bělokách voda vtrhla do domů. V potoce, který spoušť způsobil, je přitom běžně po kotníky vody. Půda je ale nyní nasáklá vodou a všechny srážky po ní stečou. Lidé také byli vyzváni, aby si přeparkovali auta na kopec.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Starosta obce Běloky Jaroslav Poláček v neděli ráno v České televizi uvedl, že  se o valící se vodě dozvěděli s půlhodinovým předstihem, kolem desáté hodiny večer.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Voda v Bělokách na Kladensku

Částí Středočeského kraje se večer prohnala intenzivní bouřková oblačnost. Bouřky a silné deště budou hrozit až do pondělí především ve Středočeském, Jihočeském a Ústeckém kraji. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám