Hlavní obsah

O přijetí prvňáků v Řevnicích se losem rozhodovat nebude

Právo, svj

Vynervovaní rodiče řevnických předškoláků si mohou oddychnout. O umístění jejich dětí v první třídě tamní základní školy se nakonec nebude rozhodovat losováním, jak ředitelce školy s nedostatečným počtem volných míst Štěpánce Rajchlové poradili na Krajském úřadu Středočeského kraje.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ministerstvo školství nám potvrdilo, že je schváleno navýšení kapacity ZŠ Řevnice o 30 míst. Oficiální dopis by měla škola obdržet počátkem příštího týdne. Proto nic nebrání vedení ZŠ Řevnice ve vydání rozhodnutí o přijetí všech budoucích prvňáčků,“ řekl v pátek Právu starosta Řevnic Libor Kvasnička (STAN).

„Ministerstvo žádosti města Řevnice o navýšení kapacity základní školy vyhovělo. Rozhodnutím ze dne 6. června 2013 byl nejvyšší povolený počet žáků v ZŠ stanoven na 460,“ potvrdila pak i Jana Holíková z tiskového odboru ministerstva školství.

Pokud by ministerstvo navýšení kapacity řevnické školy neposvětilo, vedení ZŠ by příští týden vybralo děti losováním. Do 15. června totiž musejí být rodiče budoucích školáků vyrozuměni, zda jim škola dítě vezme, či nikoliv.

Na případ, který se týkal sedmdesáti budoucích prvňáků z Řevnic a jejich okolí, upozornilo Právo ve čtvrtek.

Podle Kvasničky se základní škola v Řevnicích nově rozšíří o dvě třídy v budově městského úřadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám