Hlavní obsah

Lidé, kteří chtějí přispět zaplaveným, by se měli napřed zeptat, co je potřeba

Právo, rap

Spousta lidí a organizací nabízí zaplaveným svou pomoc nebo příspěvek. Než se lidé rozhodnou nakoupit nějaké zboží a dovézt ho do zatopené vesnice, je lépe se informovat na obecních úřadech, co potřebují.

Foto: Petr Janiš, Právo

Úklid v Modřanech

Článek

„Pro nás je teď asi nejvýhodnější, když lidé pošlou peníze na zřízený povodňový účet a my pak můžeme koupit, co je potřeba. Než aby člověk přivezl Savo za 100 korun, je lepší, když pošle 50 korun na účet. On ušetří a nám se tady nebude hromadit něco, čeho už třeba máme hodně,“ uvedl starosta Zálezlic na Mělnicku Jiří Čížek.

Humanitární pomoc pro mělnické obce lze také od čtvrtečního dopoledne směřovat k mělnickému Českému červenému kříži. „Máme sklad na Kokořínské ulici pod obchodem Lidl. Tam mohou lidé vozit, co je třeba. V tuto chvíli jsou to věci na hrubý úklid, hlavně lopaty, košťata, rukavice, Savo a další prostředky, kolečka, krumpáče, kýble a hadry,“ jmenovala pracovnice mělnického červeného kříže Alena Herinková.

Organizace je ve spojení s obcemi a materiál jim rozváží. „I u nás je také možná výhodnější, když lidé přispějí na fond humanity a my pak operativně nakoupíme, co je nutné a zbytečně se nehromadí to, co už potřeba není. Důležité je uvést jméno a adresu dárce a my pak můžeme vystavit potvrzení za dar,“ doplnila Herinková. Číslo účtu fondu humanity ČČK je 35-2435171/0100, jako variabilní symbol je datum začátku letošních povodní, tedy 02062013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám