Hlavní obsah

Češi známkovali ministerstva, resort práce je na tom nejhůř

Praha

Češi hodnotí činnost vládních úřadů převážně negativně, přičemž nejhůř je na tom ministerstvo práce a sociálních věcí. Od loňska si nejvíce polepšilo ministerstvo školství, propadlo se ministerstvo spravedlnosti. Nejlépe lidé hodnotili ministerstvo kultury. Vyplývá to z květnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.

Článek

Lidé v průzkumu přidělovali jednotlivým resortům známky od jedné do pěti – jako ve škole. Pouze ministerstvo kultury získalo lepší průměrné ohodnocení, než je trojka. Jeho známkový průměr byl 2,97. Druhé skončilo se známkou 3,15 ministerstvo zahraničních věcí a třetí ministerstvo životního prostředí, které lidé ohodnotili známkou 3,21.

Naopak na úplném konci žebříčku se umístilo ministerstvo práce a sociálních věcí s průměrnou známkou 4,2. Druhé nejhorší je ministerstvo financí se známkou 4,06. Další ministerstva se už v průměrném hodnocení dostala pod čtyřku.

Pětku, tedy nejhorší možné hodnocení, dostalo ministerstvo práce a sociálních věcí od 45 procent dotázaných, ministerstvo financí od 40 procent. Téměř třetina lidí pak přiřadila nejhorší známku ministerstvu zdravotnictví a čtvrtina úřadu vlády. Jedničkami Češi šetřili, i dvěma nejpříznivěji vnímaným úřadům ji udělila pouze čtyři procenta respondentů.

Průměrné známky jednotlivých ministerstev
ministerstvo práce a sociálních věcí4,20
ministerstvo financí4,06
ministerstvo zdravotnictví3,77
úřad vlády3,73
ministerstvo spravedlnosti3,58
ministerstvo vnitra3,53
ministerstvo dopravy3,48
ministerstvo průmyslu a obchodu3,43
ministerstvo zemědělství3,37
ministerstvo obrany3,28
ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy3,25
ministerstvo pro místní rozvoj3,22
ministerstvo životního prostředí3,21
ministerstvo zahraničních věcí3,15
ministerstvo kultury2,97

Reklama

Výběr článků

Načítám