Hlavní obsah

V Roudnici se uzavře most pro nákladní dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli velké vodě uzavře policie v 18:00 pro tranzitní dopravu silniční most v Roudnici nad Labem. Jedinou spojnicí s Ústeckým krajem se tak pro nákladní dopravu nad 7,5 tuny stane nový most Generála Chábery v Litoměřicích. Ten je konstruován tak, aby odolal i povodním, které zasáhly město v roce 2002. Uzavřeny jsou již oba mosty v Ústí nad Labem, ve Štětí i druhý most v Litoměřicích.

Foto: ČTK

Rozvodněné Labe v Roudnici nad Labem

Článek

Podle Jiřího Ušáka, vedoucího odboru služby dopravní policie Ústeckého kraje, nebude v úterý večer pravděpodobně možné přejet Labe ani v Děčíně, kde je zatím most otevřený. Auta bude policie odklánět i přes Německo, po dálnici D8 bude možné jet bez dálniční známky.

Řidiči se o uzavírce dozvědí už na informačních tabulích na dálnici D8. Ta zůstává hlavním tranzitním koridorem i kolem téměř neprůjezdného Ústí nad Labem. Uzavřené jsou i silnice mezi Ústím a Lovosicemi či Děčínem.

Foto: Jan Pečený, Novinky

Letecký snímek zachycující Litoměřice při povodních

"Tranzitní doprava může pokračovat na území Spolkové republiky Německo, například směr Liberec přes Budyšín a dále silnicí R10," vysvětlil Ušák. Připomněl také, že při povodních v roce 2002 policie tuto možnost neměla, protože Česko ještě nebylo členem Schengenského prostoru.

Policie bude také podle Ušáka řidičům tolerovat, když použijí dálnici D8 mezi Roudnicí nad Labem a hranicemi s Německem i přesto, že nemají dálniční známku. Nákladní vozidla, která platí mýto, mohou zpětně žádat o jeho vrácení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám