Hlavní obsah

Letecké záběry povodně od Prahy až po Ústí nad Labem

Českou republiku trápí už třetím dnem rozsáhlé povodně. Podle posledních odhadů se bude hladina Labe ještě zvedat. Vltava, jejíž rozlití komplikuje život lidem v metropoli, a Berounka už kulminovaly. Výstraha před povodněmi s extrémním stupněm nebezpečí však stále platí v Praze, středních Čechách, Plzeňském, Jihočeském, Královéhradeckém a Ústeckém kraji. Záplavy si zřejmě vyžádaly životy už osmi lidí.

Záplavy od Prahy až po Ústí nad LabemVideo: Novinky

 
Článek

Tisíce domácností ve Středočeském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji a v Praze zůstávají bez dodávek elektřiny. V evakuovaných oblastech byl odpojen i plyn.

Povodně v Praze zkomplikovaly provoz nejen ve veřejné dopravě. [celá zpráva]

Škody byly velkou vodou způsobeny i na železnici a silnicích, a to v řádech stamiliónů korun. Celkově pojišťovny odhadly škody způsobené povodněmi na miliardy korun.

Při návštěvě zle postižených Zálezlic v úterý premiér Petr Nečas (ODS) prohlásil, že na odstranění škod ve městech a obcích by mělo jít 5,3 miliardy korun.

Labe by mělo kulminovat až ve středu večer. Kvůli ochraně města nařídil v úterý ministr Petr Bendl (ODS) snížit odtok z Vltavské kaskády o 100 metrů krychlových za sekundu.

Reklama

Výběr článků

Načítám