Hlavní obsah

Starostové rozjeli burzu pomoci postiženým povodněmi

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostové a nezávislí (STAN) našli skvělý způsob, jak si udělat reklamu a zároveň efektivně pomoci postiženým povodněmi. Na svých internetových stránkách otevřeli burzu pomoci postiženým.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na snímku ze 4. června 2013 jsou vidět pražské Holešovice, Libeňský most a Libeňský ostrov, zaplavené Vltavou..

Článek

Obce a lidé mohou na internetových stránkách poptávat nebo nabídnout finanční a materiální pomoc nebo například dobrovolníky pro likvidaci popovodňových škod.

Mezi desítkami nabídek lze najít nejen peníze či materiál a nářadí potřebné k odstraňování škod po povodních, ale také možnost ubytování pro evakuované nebo kompletní záchranný tým včetně výjezdových vozidel. Ti, kdo pomoc poptávají, shánějí zatím zejména vysoušeče.

„Chceme využít svých kontaktů na samosprávy českých a moravských obcí a propojit ty, kdo pomoc potřebují, s těmi, kdo ji nabízejí,“ vysvětluje Petr Gazdík, předseda hnutí STAN, a dodává: „Naší snahou je, aby se pomoc dostala tam, kde je jí třeba, a to co nejrychleji a nejefektivněji. Řada starostů má s povodněmi vlastní zkušenosti a dobře ví, čeho je postiženým obcím nejvíce třeba.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám