Hlavní obsah

Uvolněný ponton ve Žlutých lázních v Praze připevní hasiči lanem ke stromům

Praha

Hasiči a potápěči připevní uvolněný ponton v pražských Žlutých lázních ocelovým lanem ke stromům. Situaci řešil v noci na úterý krizový štáb. Mezi dalšími variantami bylo také upevnění k tanku, zásah z vrtulníku, odstřelení či potopení. Informovala o tom mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči připevní ponton ocelovým lanem ke stromům na břehu. (Ilustrační foto)

Článek

Pětitunový ponton dosud zůstal přivázaný na jednom ocelovém laně. „Soukromá firma přiveze další lano, kterým hasiči nedisponují,“ řekla Adamcová. Potápěči jím ponton upevní a hasiči ho na břehu přivážou ke stromům. Rozhodl o tom velitel zásahu při dopoledním zkoumání místa.

Původně se uvažovalo také o možnosti, že by nad lázně vzlétl vrtulník, z něhož by hasiči ponton zajistili a přivázali k tanku.

Pontonové molo řešil také pražský krizový štáb. „Je vzdálené mnoho metrů od břehu a váží několik tun,“ řekl po dnešním jednání štábu pověřený primátor Tomáš Hudeček. „Jedno lano se přetrhlo, ale nevypadá to, že by nyní hrozilo akutní nebezpečí,“ dodal.

Podobná situace nastala i při ničivých povodních v roce 2002. Ke dvěma tankům byla tehdy připoutána loď jménem Kristian Marco. Plavidlo totiž majitelé včas neodklidili do chráněného přístavu a bylo riziko, že se utrhne a ohrozí pražské mosty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám