Hlavní obsah

Nádraží v Kolíně zůstává zavřené, rychlíky z Moravy mají zpoždění

Aktualizováno

Vlakové nádraží v Kolíně je zaplavené a předpokládá se, že do půlnoci bude mimo provoz. Na hlavní trati přes Kolín jsou zajištěny odklony vlaků přes Velký Osek a Chlumec nad Cidlinou. Uvedla to mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

V Praze-Krči vzniklo jezírko.

Článek

"U dálkové dopravy České dráhy zajišťují odklony, jezdí se tak, aby se vlaky Kolínu úplně vyhnuly," řekla Pistoriusová. Stanice Kolín je neprůjezdná zhruba od 18:00 a provoz by měl být obnoven dopůlnoci.

Kvůli vodě nebo popadaným stromů je zcela nebo částečně uzavřeno 25 železničních úseků a desítka silnic. Nejhorší situace je v Jihočeském kraji, uzavřeny jsou ale i některé silnice v Praze.

Pistoriusová řekla, že vlaky na řadě míst Čech zastavily zejména popadané stromy a zaplavení tratí vodou nebo bahnem. Postiženo je už 25 tratí. Nejvíce je postižen Jihočeský kraj, kde byl přerušen provoz i na hlavním tahu z Prahy do Českých Budějovic, kde je přerušen provoz mezi Olbramovicemi a Voticemi. Neprůjezdná je i trať mezi Sedlčany a Olbramovicemi a mezi Sudoměřicemi a Chotovinami,  Na několika místech je kvůli povodním zablokovaná trať 190 u Hluboké nad Vltavou, Ražic a Číčenic i trať 197 z Volar do Číčenic.

Na několika místech je přerušena doprava mezi Prahou a Plzní. Nejvíce postižen je úsek mezi Berounem a Plzní. Z podobných důvodů jako na železnici, je uzavřena například i silnice z Hlásné Třebaně do Řevnic na Berounsku.

Ve Středočeském kraji je přerušen provoz na třech úsecích. V Pardubickém kraji je zastaven kvůli počasí provoz na dvou tratích. V Královéhradeckém kraji se to týká jednoho úseku. V některých z nich jezdí vlaky alespoň po jedné koleji, někde dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Kvůli podemleté trati nejezdí vlaky z Liberce do České Lípy.

Podle Českých drah bude provoz obnoven na většině tratí během odpoledne, protože koleje většinou zablokovaly popadané stromy. Horší je situace na trati mezi Letohradem a Moravským Karlovem, kde je trať podmáčená a musí se v pondělí provést její inspekce.

Zablokováno je sto silnic. Nejvíce silnic je uzavřeno na jihu Čech, kde je uzavřena i silnice první třídy 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám