Hlavní obsah

Zemanovi věří polovina lidí

• Aktualizováno
Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman se těší důvěře 51 procent lidí. S jeho prací v úřadu je spokojeno 55 procent občanů, zjistil průzkum agentury STEM. Důvěra v hlavu státu je od jeho inaugurace stabilní. Lépe hodnotí prezidenta příznivci ČSSD a KSČM, stoupenci pravicových stran jsou zdrženlivější.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Prezident Zeman je důvěryhodný především pro občany levicově orientované, má důvěru 78 procent z nich (lidé středově orientovaní 50 procent, pravicově orientovaní 16 procent). Tyto diference se projevují samozřejmě i v rozdílech podle stranických preferencí," uvedla agentura.

Zcela prezidentovi důvěřuje 13 procent občanů, spíše 38 procent. Nedůvěrou vůči prezidentovi trpí 19 procent lidí, částečnou nedůvěru má vůči hlavě státu 30 procent lidí.

Podle 48 procent dotázaných pracuje Zeman ve svém úřadu "poměrně dobře", podle sedmi procent respondentů dokonce "velmi dobře". "Velmi špatně" pracuje Zeman podle 12 procent lidí, "poměrně špatně" podle 33 procent dotázaných.

Důvěra v prezidenta Miloše Zemana (v procentech)
důvěřuje51
nedůvěřuje49
zdroj: STEM

"Z kombinace odpovědí na obě otázky vyplývá, že část dotázaných sice nemá důvěru v prezidenta Zemana, ale jeho činnost vnímá pozitivně – jde o 10 procent populace," uvedla agentura.

"Největší skupinou jsou ovšem občané, kteří prezidentu Zemanovi důvěřují a zároveň jeho práci hodnotí příznivě (46 procent občanů). O něco méně je těch, kteří naopak Zemanovi nedůvěřují a jeho práci hodnotí jako špatnou (40 procent). Zbývajících pět procent uvedlo, že Miloši Zemanovi důvěřují, ale nejsou s jeho prací spokojeni," tvrdí STEM.

Jak pracuje prezident Miloš Zeman (v procentech)
dobře55
špatně45
zdroj: STEM

Anketa

Důvěřujete prezidentovi Miloši Zemanovi?
Ano
46 %
Ne
54 %
Celkem hlasovalo 16374 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám