Hlavní obsah

ODS odmítá jednat s pražskou TOP 09, dokud ta domlouvá vládnutí s ČSSD

Praha
Aktualizováno

Zastupitelský klub pražské ODS se podle informací ČTK ve středu usnesl na tom, že přeruší vyjednávání o nové koalici se zástupci TOP 09, dokud ta neukončí vyjednávání s ČSSD o podpoře menšinové vlády na pražské radnici. Občanským demokratům se nezamlouvá ani návrh nové koaliční smlouvy, který jí TOP 09 předložila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Článek

Pokud TOP 09 ukončí jednání se sociálními demokraty, je ODS připravena s TOP 09 znovu jednat. Jednomyslným rozhodnutím klubu se bude ještě zabývat regionální rada ODS.

"Když jsme ODS nabídli jednání pouze s nimi v roce 2010, udělala koalici s ČSSD. Když jednáme s oběma stranami, odmítá také. Čert aby se v nich vyznal," komentoval výsledky jednání zastupující primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

Koncem minulého týdne předala TOP 09 návrh koaliční smlouvy, v níž požaduje sedm křesel v jedenáctičlenné radě. Nárokuje si také post primátora, občanským demokratům nabízí prvního náměstka. [celá zpráva]

Podle informací ČTK je právě zmíněný návrh koaliční smlouvy jedním z důvodů středečního rozhodnutí.

Socialisté již předali v pondělí své podmínky, za kterých jsou ochotni jednobarevnou menšinovou radu TOP 09 podporovat. Požadují například, aby mohli mluvit do vytváření rozpočtu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám