Hlavní obsah

Exprezident Klaus pokřtil knihu Ondřeje Hejmy, vystupuje v ní jako Velekněz

Právo, Jan Martinek

Exprezident Václav Klaus ve středu odpoledne v pražském knihkupectví Luxor pokřtil nový román zpěváka Ondřeje Hejmy s názvem Americký blues. Bývalý prezident je jednou z hlavních postav knihy, která částečně reflektuje události kolem Klausova končícího prezidentského období a volby jeho nástupce.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ondřej Hejma představil svoji knihu Americký blues za účasti kmotra knihy, bývalého prezidenta Václava Klause.

Článek

Klaus v knize vystupuje pod přezdívkou Velekněz. „Je to krásná kniha, mnohem lepší než různí Vieweghové a další rádoby známí spisovatelé,“ řekl při křtu Klaus. „Je to kniha navýsost politická, navýsost o nás,“ poznamenal.

Ondřej Hejma měl vždy k exprezidentovi blízko, moderoval například koncert Díky nejen za jazz, pane prezidente k příležitosti ukončení Klausova mandátu. „Jako klausovec jsem odepsaný, pes by ode mě kůrku nevzal,“ vtipkoval Hejma.

Václav Klaus se po křtu vyjádřil i k odročenému jednání Ústavního soudu o církevních restitucích. „Moc jsem to nesledoval, už to nemohu ovlivnit a příliš mě to nezajímá. Nad celým konceptem církevních restitucí jsem měl jisté pochybnosti a názor jsem nezměnil,“ řekl Právu Klaus.

Reklama

Výběr článků

Načítám