Hlavní obsah

Schwarzenberg představil své fórum, chce přitáhnout mladé lidi k politice

Praha

Zhruba stovka lidí se v dešti dostavila na pražské Palackého náměstí, kde neúspěšný prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg představil své Fórum Karla Schwarzenberga. Šéf vládní TOP 09 prohlásil, že chce zejména povzbudit zájem mladých lidí o společenská témata a politiku. Platforma navazuje na úspěch Schwarzenbergovy prezidentské kampaně, která zaujala především mladé lidi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hapenning Fóra Karla Schwarzenberga na Palackého náměstí pokračoval neformální diskusí v restauraci u Kalendů.

Článek

"Prezidentská volba přitáhla k politice mnoho zejména mladých lidí. Chceme toho využít, nabídnout jim možnost diskusí nad důležitými tématy, prohloubit jejich zájem o politiku i o vstup do ní," uvedl zakladatel fóra Schwarzenberg. Platforma je podle něj otevřena všem lidem, kteří mají zájem na zlepšení situace v Česku a chtějí se nějak angažovat ve společnosti.

Předseda TOP 09 také nastínil, že v rámci fóra budou probíhat například přednášky a kurzy, které by zájemce připravily pro vstup do komunální politiky. Na rozdíl od politické strany by mělo být fórum otevřenější a přitažlivější pro mladé.

Foto: Milan Malíček, Právo

Schwarzenberga přišel podpořit i Jaroslav Hutka.

TOP 09 poskytla na rozjezd fóra dar ve výši milión korun. Podle mluvčího fóra Marka Pražáka se počítá s tím, že financování by mělo být z více zdrojů.

Mluvčí dodal, že se fórum chystá také nabízet lidem podporu při pořádání akcí, které budou v souladu s jeho cíli. Pokračovat by měl například úspěšný volební projekt Pivo s Karlem, kdy se Schwarzenberg scházel v hospodách s lidmi a debatoval s nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám