Hlavní obsah

Šéf SPOZ je buď hloupý, nebo lže, opřel se Gazdík do Štengla

Novinky, jov

Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík v pondělí odmítl, že jeho hnutí vykrádá v případě podpory přímé volby program Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Obvinění vyřkl v rozhovoru pro sobotní Právo šéf zemanovců Zdeněk Štengl. Gazdík poukázal na to, že u zavedení přímé volby starostů, kterou též SPOZ podporuje, jde o dlouhodobý cíl STAN. O vykrádání proto podle něj nemůže být řeč.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Gazdík (TOP 09/STAN)

Článek

„Pan předseda Štengl je buď hloupý, nebo záměrně lže. Ani jedno není dobrá zpráva. Přímá volba starostů byla naším programovým bodem již před parlamentními volbami a rozhodně nehodláme vykrádat něčí program. O přímé volbě starostů jsem přesvědčen proto, že již více než deset let spoluřídím obec. Ne proto, že ji má, nebo nemá jakákoliv strana v programu,“ řekl v pondělí Novinkám Gazdík, který je místostarostou Suché Lozi.

Doplnil, že hnutí STAN o přímé volbě hovořilo dávno před tím, než za její zavedení uspořádali zemanovci petici. Tu ostatně Gazdík uvítal a podepsal.

„Snahou dobrého politika má být pro dobrou myšlenku získat co nejvíce kolegů, ne se na ní vůči jiným politikům vymezovat jako na své myšlence. Snad aspoň někteří z členů strany pana Štengla to vědí. Minimálně o jednom, čestném předsedovi zemanovců, to vím určitě,“ rýpl si Gazdík.

Předseda SPOZ Štengl se v rozhovoru pro sobotní Právo pustil právě do Gazdíka. [celá zpráva] „Rozpálí mne však to, že se snaží některé strany náš program vykrást. Přišli totiž na to, že náš program je nejlepší. Jako příklad uvedu pana Gazdíka a některá další uskupení, která se nyní hlásí k přímé volbě. Děkuji jim za to, že s naším programovým cílem souhlasí, ale jsou to zemanovci, kdo proto opravdu něco dělají, viz naše petiční akce,“ řekl.

Reklama

Související články

Prezident Zeman oznámil, že bude volit SPOZ

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) v sobotu na svém sjezdu zvolí nástupce Vratislava Mynáře, který se stal hradním kancléřem. Novým předsedou se má stát...

Výběr článků

Načítám