Hlavní obsah

Praha je město jako každé jiné, řekl Zeman ke změnám na magistrátu

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K situaci na pražském magistrátu, kde se rozpadla koalice TOP 09 a ODS, se v pátek při návštěvě Polska vyjádřil i prezident Miloš Zeman. Nechtěl ji ale příliš komentovat. Podle něj jde o město jako každé jiné a coby prezident by se pak musel zabývat děním v každém městě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Článek

„Praha přes svůj nesporný význam je stále jenom město,“ podotkl prezident, který je na dvoudenní návštěvě severních sousedů.

K úvahám o možné koalici TOP 09 a ČSSD, která by mohla na magistrátu vzniknout, se Zeman nevyjádřil. Ke spekulacím, že by obě strany mohly spolupracovat i na vládní úrovni řekl, že jsou ČSSD a TOP 09 stranami programově neslučitelnými.

TOP 09 vypověděla v Praze koaliční smlouvu ODS, odvolala část jejích radních včetně primátora a začala kromě s ODS jednat o novém uspořádání i s ČSSD. Z ODS v této souvislosti zazněly hlasy, že může jít o předzvěst podobného kroku ve vládě. TOP 09 to odmítá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám