Hlavní obsah

Kalousek: Mrzí mě, že se Nečas uchýlil k rathovské pomluvě

Právo, dan
Praha

Mezi vládními špičkami to vře kvůli situaci na pražské radnici. Miroslava Kalouska rozzlobily výroky premiéra Petra Nečase, podle kterého musel místopředseda TOP 09 a ministr financí podlehnout viróze (být opilý - pozn. red.), když komentoval situaci v Praze a v ODS.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Jestli se místo argumentů uchyluje k rathovské pomluvě, se kterou poslední dva roky (obviněný exposlanec ČSSD David) Rath exhiboval ve Sněmovně, tak je na tom pan premiér opravdu špatně,“ reagoval Kalousek na slova, která premiér Nečas pronesl v rozhovoru pro server Idnes.

Situace mezi politiky ODS a TOP 09 je po rozpadu koalice na pražské radnici velice napnutá. Nečas ve čtvrtek uvedl, že TOP 09 pražskou radu schválně rozbila a že počítá, že se podobně bude chovat i ve vládě. Kalousek na to reagoval tím, že pokud bude Nečas situaci takto hrotit, tak si ho přestane vážit.

Podle Kalouska tyto slovní přestřelky ale neohrozí vládní fungování. „Pochopitelně mě rathovská pomluva mrzí, ale budu to muset samozřejmě spolknout, jako jsem už spolknul řadu jiných věcí,“ dodal Kalousek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám