Hlavní obsah

Byla to od začátku podivná struktura, řekl Klaus ke konci pražské koalice

Právo, Jan Martinek

Bývalý prezident Václav Klaus ve čtvrtek okomentoval rozpad koalice na pražské radnici. Podle něj to není nic překvapivého. Pražské zastupitelstvo ve čtvrtek odvolalo primátora Bohuslava Svobodu, v radě pak skončili všichni členové za ODS.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus.

Článek

"Byla to od začátku velmi podivná struktura koalice, několikrát stála na pokraji konce, jestli je tohle její konec, tak mě to nepřekvapuje," řekl Klaus.

Exprezident tak reagoval na situaci, kdy pražští zastupitelé ve čtvrtek rozhodli o odvolání primátora Bohuslava Svobody a dalších radních za ODS. Strana tak ztratila pražskou radnici. [celá zpráva]

Po 22 letech vládnutí v hlavním městě odchází do opozice.

Nová kniha o privatizaci

Exprezident Klaus ve svém institutu ve čtvrtek také představil knihu textů s názvem Dnešní polemika o včerejší privatizaci, která se zabývá kupónovou privatizací z 90 let.

"V privatizaci nešlo o to, aby občané přišli o své peníze. Žádné zhasínání a rozsvěcovaní. Byl to obtížný proces hledání řešení a nyní jsme na tom určitě lépe než jiné země okolo nás. Ta fáze byla úspěchem, nenechme si ji dehonestovat," řekl v té souvislosti někdejší vedoucí Klausovy hradní kanceláře Jiří Weigl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám