Hlavní obsah

Český rozhlas chce vytvořit rekord v moderování

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátoři Českého rozhlasu (ČRo) Lucie Výborná a Jan Pokorný se pokusí vytvořit rekord v nepřetržitém moderování trvajícím 48 hodin.

Foto: Český rozhlas

Nové logo Českého rozhlasu.

Článek

Akce nazvaná 90 statečných se uskuteční v proskleném studiu postaveném na pražském Václavském náměstí. Začne v sobotu ve 20:15 a skončí v pondělí rovněž ve čtvrt na devět večer.

Oba moderátoři budou střídavě vést půlhodinová interview s devadesáti představiteli uměleckého a společenského života. Rozhovory se budou konat pod dohledem komisařů z pelhřimovské Agentury Dobrý den.

Den otevřených dveří v Praze i v regionech

Dosavadní rekord drží Robert Langer, který uváděl v České televizi se svou dcerou pořad Čétéčko. Vedl v listopadu 2009 nepřetržitě 40 hodin rozhovorů s předními českými osobnostmi v pražské Trmalově vile.

ČRo připravil v rámci oslav 90 let rozhlasového vysílání na sobotu den otevřených dveří nejen v Praze, ale i v regionech.

Od 20 hodin budou vigilie v katedrále sv. Víta na Hradě. V neděli se uskuteční slavnostní večer v Divadle na Vinohradech, kde vystoupí mimo jiné Aneta Langerová, Petra Janů nebo herci Hana Maciuchová či Viktor Preiss. Na náměstí Míru bude postaven v neděli odpoledne historický stan.

Na červen připravuje ČRo výstavu v ulicích Prahy nazvanou 90 let s vámi, vydá knihu a CD. Podrobnější informace a další akce včetně historických pořadů Radia Retro najdete na webu 90.rozhlas.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám