Hlavní obsah

První dáma pozvala velvyslankyně i Klausovou na představení parfémů

Novinky, Jiří Ovčáček

První dáma Ivana Zemanová se ve čtvrtek setkala na zámku v Lánech s velvyslankyněmi, manželkami velvyslanců a také svou předchůdkyní Livií Klausovou. Součástí programu, který Zemanová osobně sestavila, bylo představení parfémů, které byly vyrobeny speciálně pro historické události. Zemanová na závěr každé z dam věnovala čajovou růži, která byla základem každého z prezentovaných parfémů.

Foto: KPR

Ivana Zemanová s Livií Klausovou

Článek

Do Lán se podle mluvčí Hradu Hany Burianové ve středu sjelo devět velvyslankyň, zastupujících Finsko, Indonésii, Rumunsko, Peru, Bulharsko, Uruguay, Srbsko, Libanon, Maroko a dalších třicet dam, které jsou manželkami velvyslanců a vedoucích zastupitelských misí působících v ČR. „Pozvání přijala i manželka bývalého prezidenta ČR paní Livie Klausová,“ doplnila Burianová.

Foto: KPR

Společná fotografie v Lánech

„Jsem velmi potěšena, že jste přijaly mé pozvání a ujišťuji vás, že vás čeká odpoledne plné nejen vizuálních a sluchových vjemů, ale především vjemů čichových“, zahájila setkání Zemanová narážkou na netradiční součást programu v podobě „Sciented degustation of parfums“.

Foto: KPR

Ivana Zemanová s velvyslankyněmi

Během této části programu byly podle Burianové dámám představeny parfémy, které byly vyrobeny speciálně pro různé historické události, jako třeba svatbu královny Viktorie s princem Albertem v roce 1840.

Foto: KPR

Ivana Zemanová s dcerou Kateřinou

Odpoledne pak pokračovalo v lánském parku, kde byl připraven hudební koncert swingového tělesa a malé pohoštění. Manželka prezidenta republiky pak podle mluvčí každé z dam při odchodu věnovala čajovou růži, květinu, která byla základem každého z prezentovaných parfémů. „Autorem scénáře celého odpoledne, jakož i jeho náplně, byla paní Ivana Zemanová osobně,“ zdůraznila Burianová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám