Hlavní obsah

Hokejové šílenství v centru Prahy nebude

Právo, trj
Praha

Pokud čeští hokejisté cítí ve vyřazovacích bojích na mistrovství světa podporu na dálku, z pražského Staroměstského náměstí se jí letos nejspíš nedočkají. Pražská radnice zde na případné víkendové zápasy o medaile tradiční velkoplošné obrazovky instalovat nehodlá. Hokejové šílenství se tak, pokud ve čtvrtek vyzrajeme na Švýcarsko, může odehrávat nanejvýš po hospodách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jedna z fanynek českého hokejového týmu na Staroměstském náměstí v Praze

Článek

Magistrátem zmítá koaliční krize mezi ODS a TOP 09. Radní tak kvůli sporům o jednací řád a finance o obrazovkách v úterý vůbec nejednali. Zdá se, že to při vzájemných sporech ani nikoho z radních nenapadlo a že na tradiční akci ani nemají kvůli všem nasmlouvaným tramvajím a rozestavěným tunelům volné peníze.

Na dotaz Práva, zda se obrazovky při postupu do semifinále opravdu na Staroměstském náměstí neobjeví, odpověděla mluvčí magistrátu Tereza Králová jasně: „Ne, šetří se.“

S jejich instalací zatím nepočítá ani společnost Taiko, která na Staroměstském náměstí pořádá nejrůznější akce. „Kdyby se rozhodlo, tak to ještě zvládneme instalovat, ale nevypadá to,“ uvedla mluvčí firmy Hana Tietze. Podle ní se Taiko nabídlo, že obrazovky nainstaluje, ale město takové přání neprojevilo. „Můžeme to ale poměrně rychle realizovat, jsme na to natrénovaní,“ dodala Tietze.

Reklama

Výběr článků

Načítám